Skip to content Skip to footer

Wymarzona praca dla miłośnika whisky? Idealna dla młodych koneserów “szkockiej”

Praca w gastronomii zawsze jest ciężką pracą, ale może być też przygodą! Dla żądnych przygód kelnerów ofertę niemal nie do odrzucenia złożył niedawno Hotel The Machrie na szkockiej wyspie Islay. Nie musimy chyba przypominać, że Islay to zagłębie produkcji whisky, gdzie powstaje osobny gatunek szkockiej aqua vitae. Hotel poszukuje pracownika na stanowisko asystenta ds. gastronomii (Food and Beverage Assistant).

Nie jest to niestety praca w destylarni szkockiej whisky, ale w bezpośrednim sąsiedztwie kilku światowej sławy wytwórni gatunku Islay. Według magazynu Vogue piąta co do wielkości wyspa Szkocji jest jednym z najlepszych miejsc na świecie do odwiedzenia. Tym widokiem można się jednak cieszyć na co dzień.

Hotel Another Place, The Machrie poszukuje na stanowisko Food and Beverage Assistant, który ma zajmować się obsługą gości, przyjmowaniem, zamówień, obsługą płatności oraz utrzymaniem standardów higieny i bezpieczeństwa żywności. Kandydaci muszą posiadać umiejętności komunikacyjne, zdolność pracy w dynamicznym środowisku, podstawową znajomość matematyki oraz gotowość do pracy w wieczory, weekendy i święta. Nie zapomnijmy oczywiście, że konieczne jest posługiwanie płynnym angielskim.

Praca szuka człowieka na wyspie słynącej z produkcji szkockiej whisky. Hotel na Islay płaci ponad 100 tys. złotych rocznie

Wynagrodzenie wynosi 24 960 funtów rocznie oraz udział w napiwkach. Hotel oferuje tanie zakwaterowanie dostępne na miejscu lub w odległości 10 minut jazdy, za symboliczną opłatą 52,85 funtów tygodniowo. Wymiar pracy to 40 godzin tygodniowo (pełny etat).

Hotel The Machrie, położony przy siedmiomilowej plaży, oferuje 47 luksusowych pokoi i apartamentów, a także światowej klasy pole golfowe, które zdobyło tytuł „Golf Hotel of the Year 2023/24” podczas Scottish Hotel Awards.

Podczas pracy na wyspie Islay możemy mieć okazję zwiedzenia pięciu najbardziej renomowanych destylarni szkockiej whisky na świecie. Są to między innymi destylarnia Lagavulin – jedna z najsłynniejszych a jednocześnie najstarszych wytwórni w Szkocji – a także destylarnie Laphroaig oraz Bowmore – najstarsza na Islay.

Dla największych koneserów szkockiej whisky to niepowtarzalna okazja, aby odwiedzić samo serce branży, poznać historię najznamienitszych wytwórni i – oczywiście – trochę podegustować!

Źródła: Daily Record

Zostaw komentarz